Cum. Mar 29th, 2024


Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ve World Fine Selections İtalya işbirliği  “Toskana Lezzetleri Tadım Etkinliği” Gayrettepe Dedeman hotel ev sahipliğinde gerçekleşti

Kubbe Dedeman’da düzenlenen lansmana TÜRSAB Genel Merkez Binası’nda, İtalyan Seyahat Acentaları ve Resort Hotel temsilcileri tarafından “İtalya Lüks Etkinlik Destinasyonu Tanıtım -B2B Workshop” konulu tanıtım etkinliğine gelen lüks segment otellerin direktörleri ve temsilcileri, GTD dernek üyeleri, Turizm basın mensupları katıldılar.


Kültür sanat tarihi şehiri Floransa’ya çok yakın İtalya’nın kalbi. Rönesans yaratıcısı Medici ailesinin ülkesi Mugello vadisi Toskana tarih ve geleneklerle dolu araziye, nefis bir mutfağa sahip. Hakiki tatlar, yüksek kaliteli malzemeler ve mükemmel şaraplar bakımından zengin bir bölge.

Zamanında Floransa ve Toskana bölgelerini yöneten Medici ailesi, Rönesans’a ön ayak olup, belki kendilerinin bile beklemediği şekilde, dünyayı değiştirdi. Rönesans ile birlikte resim, müzik, bilim, mimari ve felsefe çağ atladı. Tabii bir de bahçeler.


Mugello çiftçiler, eşsiz ürünler üreten usta zanaatkârların ülkesidir.Tortelli gibi dünya mutfağına giren enfes lezzet sunan en iyi özgün lezzetleri, kaliteli malzemeleri ve mükemmel  şaraplarıyla. ziyaretçilerine en güzel lezzetleri sanatıyla sunmaktadır.

Büyüleyici bir doğal ortamda kültür, yemek ve kaliteli hizmetler veren Toskana aynı zamanda çiftçiler toprağıdır. Mugello kestane – mezeden tatlıya kadar çeşitleri mevcutdur. Siyah Beyaz Truffle Mugello ekmeği en iyi Toskana  olarak ödüllendirildi.


Etkinlikde, GTD Başkanı Gürkan Boztepe’nin açılış konuşmasında Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) koordinasyonu ve World Fine Selections İtalya işbirliği ile geçen yıl ilki gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen “Toskana Lezzetleri Tadım Etkinliği”nin ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Boztepe Köklü tarihi geçmişi ile bir lezzet mirası olan Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak misyonu ile kurulan Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), kültürel ilişkiler kapsamında farklı ülkelerin yörelerine özgü gastronomik zenginlikleri de Türkiye’de tanıtarak iyi niyet ve dostlukların gelişmesine katkıda bulunarak gönüllü lezzet elçiliği yaptığını yineledi

Farklı ülkelerdeki yüksek kaliteli lüks ve en iyi niş ürünleri özenle seçerek tüketicilerin beklenti ve eğilimleri ile buluşturan bir organizasyon olarak tanınan World Fine Selections,  aynı zamanda turizm acentalarından şirketlere özel uluslararası işbirliği fırsatları yarattığı bilgilerini verdi.

GTD Başkan yardımcısı Ömer Kartın, Toscana şaraplarının özelliklerini açıkladı.. Şaraplar ve İtalya’nın özel peynirleri katılımcılara tatdırıldı.

Etkinlikte, Kırklareli bölgesinde Dönmez Çiftliği’ne ait Vino Dessera Bağları’nda üretilen şarapların tanıtımıda yapıldı. Bölgenin zengin peynir çeşitleri, ünlü et ürünleri de yöresel tatlar arasında yer aldı.

Lezzet Dernekleri Federasyonu üyesi ,yazar, eğitmen yemek tutkunu ve bir gezgin olan Zeytinyağı Tadım Uzmanı Nil Ünsal ile Zeytinyağı sektörü hakkında söyleşi gerçekleştirdik.


Ünsali son birkaç yıldır bu işin mutfağından gelmiş eğitimli kişilerin sektöre yeni butik markalarını sokmaları, hem daha kaliteli, hemde  tüketicilere geniş bir alternatif sunması açısından hareketli günler yaşıyor.. diyor:

Genlerinde olan zeytinyağı sevgisi ve tutkusu onu bu konuda, Bir kadın girişimci olarak “Her damlasında sağlık için fayda var” sloganıyla 1,5 yıldır büyük bir özveri ve çaba ile çalışmalarını yürüttüğü markasının  tescillinı alıp, “Nilla Bella” yı butik bir yağ markası olarak görücüye çıkardı. Şimdilik sadece web sitesi üzerinden satışlarını gerçekleştirecek olan  Nil Ünsal sonrasında bunu  corner shoplara döndürmek istiyor.

Güler Osmanlı Mutfağı.Sahibi Ali Güler ile yaptığımız sohbetimizde Osmanlı mutfağının zenginliği ve lezzetini gerekdiği gibi ne Türkiye’de nede Dünyada tanıtamadığımızı vurguladı.  Lezzet Dernekleri Federasyonu Başkanı Vasfi Pakman ‘da aynı kanaatda olduğunu söyledi.

Etkinlik çeşitli hediye çekilişleriyle sana erdi

yilmazparlar@yahoo.com

Bir cevap yazın