Cum. Mar 29th, 2024

Konaklama endüstrisinde en iyi fırsatları nasıl elde edebilmek yolunda, Uluslararası Otelciler Derneği (INTHA) turizm dünyasında göz kamaştıran çalışmalarını yürütüyor.  

Konaklama endüstrisindeki kariyer fırsatları büyük ölçüde etkileyebilecek, mesleki tatmin ve çok sayıda iş fırsatı vaat eden sektörde sahip olunan, eğitim ve deneyim türü, turizme ivme kazandırma amaçlı dernek INTHA Uluslararası Otelciler Derneği, uluslararası turizm ile ilgili şirketlere yönelik faaliyetlerini sürdürmekte ve uluslararası kuruluşların görüşlerini uluslararası alanda daha iyi hale getirmelerine yardımcı olmakta ve işlerini daha iyi değerlendirebilmek için turizm çalışmalarını aralıksız sürdürme çabasındalar.
Dernek, çevrimiçi bir küresel operatör veri kıyaslama, analiz ve pazar bilgisi için bir kaynak, önemli bilgi paylaşımları yapan, kar gütmeyen ilkelerine bağlı bir toplumu temsil ediyor.
Uluslararası Otelciler Derneği ( INTHA ), İbis Style İstanbul Bomonti Otel Genel Müdürü Orkun Avkan  ve Ibis Styles Istanbul Bomonti Genel Müdür Yardımcısı İlknur Akarslan’ın ev sahipliğinde lansman gerçekleştirdi. 

İstanbul Otelciler Platformu (İSTOTEP) olarak yola çıkan Uluslararası Otelciler Derneği (INTHA) Başkanı Barış Türer, Genel sekreter Cantekin Temizer önderliğinde hedeflerini açıkladı. 
Bilindiği üzere; Turizm ve ağırlama endüstrisi, GSYİH, istihdam ve büyüme açısından dünyanın en güçlü endüstrilerinden biridir. Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi son raporuna göre; 185 ülkede 6 milyon kişiye ek iş ve 7.6 Trilyon ABD Dolar artıları olan Küresel GSYİH de payı % 10,2 tekabül eden bir verimlilik olan endüstri için bir diğer gerçek, Konaklama yönetimi kariyerleri robotlar ile değiştirilemez


Önümüzdeki 30 yıl içinde Robot teknolojinin yerini alma şansının düşük olduğu başlıca üç özellik taşır
İlişki oluşturma; Özel ihtiyaçların ele alınması ve kişiselleştirilmiş hizmetlerin sağlanması makinelerle yapılamaz.
Yaratıcılık ; İnsan müşterilerini memnun etmek için kişiselleştirilmiş, kültürel deneyimlerin robot tarafından değiştirilmesinin muhtemel olmaması.
Öngörülemeyen Yönetme; Müşteri acil durumlar ve hizmet sorunları robotlarda yok. Duygusal anlayış ve inceliğini gerektiren problem çözme becerilerini gerektirir.



Kariyer için mükemmel bir seçim olan turizm ve konaklama endüstrisi; Konaklama olarak oteller, tatil köyleri, tatil kiralama, kamplar. Yiyecek ve olarak; restoranlar, gece kulüpleri, franchise, catering, yiyecek kamyonları. Seyahat olarak; havayolları, yolcu gemileri, özel jetler ve kiralama. Turizm; geziler, tur paketleri, destinasyon yönetimi. Etkinlikler; festivaller, konserler, konferanslar, defileler. Spor olarak Rekreasyon, Uluslararası yarışmalar gibi pek çok alanda iş yaratan sektörü INTHA küresel alanda kalite açısından rekabet edecek ve hizmet verecek şekilde hazırlamanın misyonunu üstlenmektedir.


Düşük seviyeli pozisyonlarda bile yıllarca iş deneyimi isteyen birçok sektörden farklı olarak, Konaklama sektörü, bireyler için doğru eğitim ile geniş bir yelpazede kariyer seçenekleri sunmaktadır. Sıklıkla güçlü bir iş etiğine, kaliteli hizmete adanmışlığa ve yıllara dayanan deneyime sahip bir kişiliğe değer verdiği için, ağırlama endüstrisi yeni mezunlar için fırsatlarla doludur.

INTHA, Otelcilik becerileri kazandırma: hizmet mükemmelliği, kültürel ve dil becerileri, operasyonel beceriler, eleştirel ve yaratıcı düşünme, disiplin, iş etiği, takım çalışması, iletişim, yönetim becerileri, finansal yönetim becerileri gibi pek çok konuda çalışma yürütmeyi amaçlamaktadır.

yilmazparlar@yahoo.com

Bir cevap yazın