Cum. Mar 29th, 2024



Harbiye’de Konak Otel’in sahipleri Savaş Gürsel-Dilek Gürsel ev sahipliğinde, Başkanlığını Ata Eremsoy’un yaptığı, SKAL International İstanbul Klübü, geleneksel aylık toplantısını “Hamsili Pilav” gecesi olarak 31 Ocak 2019 Perşembe akşamı gerçekleştirdi.


 Turizmin parlayan yıldızı olarak görülen turizm alternatifleri arasında önemli payı ve pazarı olan gastronomi turizmde   “Konak Hamsili Pilav ” marka oldu.


Konak Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Gürsel ve eşi Dilek Gürsel’in, Turizm konulu toplantılara vesilen olan, uzun yıllardır sürdürdükleri ve geleneksel hale getirdikleri hamsili pilav davetleri Karadenizimizin sevilen gözde balığı hamsiyi marka yaptı. Uyguladıkları Türk ve Dünya mutfağından seçkilere eklenen Konak otelin bu özel yemeği damgasını vurarak, marka yemekler arasında yerini aldı.


Gündemde olan EMITT -Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm fuarın ve Genel Turizmin ortak dil olarak konuşulduğu, geleneksel aylık toplantıya SKAL Dünya geçmiş dönem Başkanı Hülya  Aslantaş, SKAL Uluslarası SKAL Dernekleri Türkiye Federasyon Başkanı Faik Alsaç,  SKAL İstanbul kulübü Başkanı Ata Eremsoy, SKAL İstanbul Kulübü As Başkan Ayşe Önen, yönetim kurul üyeleri, Yusuf Can Arınel, Selma Tatar, Mustafa Yalçın, Meltem Tepeler, SKAL İstanbul Kulübü geçen dönem Başkanları Fatma Bahar Birinci, Sadettin Bülbül, Yaptığı etkinliklerle turizme renk katan Anadolu Folk Topluluğu sahibi Göksenin İleri, Genel Müdür Didem Çoşkun, Duayen ekonomi yazarı Meliha Okur, Tv progtam Yapımcı Rıza Öziş, SKAL İstanbul Kulübü üyeleri, turizm tüm üst düzey temsilcileri ve turizm dünyasının seçkin isimleri katıldılar. 


SKAL İstanbul kulübü Başkanı Ata Eremsoy yaptığı kısa konuşmasına, gün içinde gerçekleşen, Dünyadaki ilk dört turizm fuarından biri olan EMITT -Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm fuarında panelden söz ederek başladı.


Başkan Ata Eremsoy moderatörlüğünü üstlendiği Yeni Trend- Trendin Kendisi Olmak konulu panelde, panelistlerin (Hotelbeds -Sourcing, Türkiye Bölge Müdürü, Arzu Harley, Emirates Hava Yolları Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Bölge Müdürü Bahar Ahmet Birinci, GM – Marriott Global Satış Türkiye Seyhan Ayel) olduğu trenden bahsederek panel etrafında konuşmacıların bayan olduğunu, trendide yine bayanlardan öğrendiğimizi söyledi. Turizme kadınlarımızın başarı payını dile getirdi.


Yine bir bayana teşekkür plaketi sunuyorum diyerek, Konak Hotel sahibi SKAL eski dönem Başkanlarından Savaş Gürsel’in kızı, Konak Hotel Genç yönetici, SKAL İstanbul Kulübü Genç üyesi Selin Gürsel’e, Konak Hotelin, SKAL İstanbul kulübün geleneksel aylık toplantısına katkılardan dolayı teşekkür plaketini takdim etdi.


SKAL International İstanbul Kulübü “Hamsili Pilav” partisi altında beyin fırtınasıyla fikir sofrasına dönüşen işbirlikteliklerin oluştuğu network niteliğindeki bu toplantıda dış pazarlarda rekabet gücü en yüksek sektörlerlerimizden biri olan turizmizin dinamikleriyle, Dünya Turizm Örgütünün, öngördüğü 2020 yılı hedef rakamlardan önemli pay alacağımız inancına tanık olduk. 

GÖZE ÇARPAN KARELER


yilmazparlar@yahoo.com

Bir cevap yazın